5% директна отстъпка за всички поръчки над 100 лв направени през сайта!
+359 883 323 092
Пиняти, парти артикули и украси

Общи условия и лични данни

ОБЩИ УСЛОВИЯ

ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН

PINATA.BG

 

     Моля, внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.

 

     Настоящите общи условия регламентират отношенията между “Фън Проджект” ЕООД,  гр. В.Търново, ул.”Ален Мак” №6Б, вх.А, ап.22, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 204586057, собственик на уебсайт Pinata.bg  и лицата,  ползващи онлайн магазина, находящ се на www.pinata.bg

Запазваме си правото да отказваме поръчки, без да има разходи за потребителя в случай на техническа грешка на сайта ни и обявена разлика в цената. “Фън Проджект” ЕООД не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите, платени от потребителя предварително, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация или използването на кодове за отстъпки по време на промоция!

 

      ДЕФИНИЦИИ

 

“ПОТРЕБИТЕЛ” – всеки, който е заредил в своя браузър уебстраницата www.pinata.bg, както и потребител по смисъла на ЗЗП.
“ЗЗП” – означава Закон за защита на потребителите.
“ЗЗЛД” – означава Закон за защита на личните данни.
“САЙТ” – означава уебсайта, находящ се на www.pinata.bg
“ОНЛАЙН МАГАЗИН” – означава виртуалният магазин, находящ се на www.pinata.bg, предоставящ възможността за закупуване на стоки през интернет.
“ПОЛЗВАТЕЛ” – означава лице,  ползващо функционалностите на сайта.
“ЛИЧНИ ДАННИ” - означава лични данни по – смисъла на ЗЗЛД.
“НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ” - означава наложен платеж по смисъла на ЗПУ.

“ОБЩИ УСЛОВИЯ” означава настоящите общи условия.

С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение, находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

„ПОРЪЧКА” е индивидуалната заявка на потребителя за закупуване на стоки от www.pinata.bg , заявка за покупки по телефона, или заявки, изпратени на електронна поща.

УСЛУГИ” са всички действия, осъществявани от “Фън Проджект” ЕООД по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от www.pinata.bg 

 

 

     ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА

 

     Обект на  продажба  в този уебсайт са  разнообразни  видове стоки, предназначени за  потребителите,  описани и подредени в раздели. Цената на всяка стока е в български лева с включено ДДС.

     Всички покупки  на продукти от www.pinata.bg са ограничени до лична употреба и не могат, без изричното писмено съгласие на www.pinata.bg, да се извършват във връзка с препродажба, или търговска употреба. Ние си запазваме правото да ограничаваме количествата до нормалният размер на покупки на дребно.

С цел постоянно подобряване на продуктите, дизайнът и спецификациите са обект на промяна без предизвестие.

 

      ЦЕНИ

 

     Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български лева. Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка.  Цените за доставка представляват сумата за доставка на куриерската фирма – доставчик.

 

 

     РЕГИСТРАЦИЯ

 

     Разглеждането  на  онлайн магазина  е достъпно  за  всички  посетители.   Регистрацията не е задължителна и клиентът може да направи поръчка, без да се регистрира. Регистрацията улеснява при следваща поръчка, тъй като в този случай не се изисква повторно въвеждане на данни за доставка.

 

 

     ПАЗАРУВАНЕ В PINATA.BG

 

     След като сте избрали артикул от нашия онлайн магазин натиснете бутона „ДОБАВИ В КОШНИЦА". Ако желаете повече от една стока, натиснете бутона „ПРОДЪЛЖИ С ПАЗАРУВАНЕТО". Ако направите някаква грешка с избора на стока, можете да изтриете артикула от Вашата количка и да натиснете бутона „ОБНОВЯВАНЕ". След приключване на пазаруването натиснете бутона „ПОРЪЧКА". Можете да направите поръчка, като се регистрирате, или да използвате функцията „Поръчка без регистрацият”.

 

 

     НАЧИН НА РАЗПЛАЩАНЕ

 

       1: Разплащане с наложен  платеж  в брой при получаване на стоката. На посочения от Потребителя адрес идва представител от куриерска фирма след предварително  уведомяване, на който се заплаща след като Клиентът е проверил съдържанието на пратката. Плащането при наложен платеж е с Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод. В този случай не се издава касова бележка. Законово основание за това е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно текста в наредбата, не се издава Фискална касова бележка, когато плащането се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор. Клиентът запазва фискалния документ, който замества касовата бележка като доказателство за извършеното плащане.

       2: По банков път: IBAN BG68STSA93000024531330 BIC STSABGSF Банка ДСК ЕАД. В основанието за плащане се записва номера на поръчката. 

       3: На място:  в брой или с банкова карта при получаване на адрес - парти магазин в гр.В.Търново, ул."П.К.Яворов"№26А.

       4: Авансово палащане: в някои случаи е възможно изискването на авансово заплащане. 

   

  ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИТЕ

 

     След като получим Вашата поръчка, при необходимост ние ще се свържем с Вас на предоставения телефон за потвърждение и уточняване на подробности.

 

     ДОСТАВКА

     Заявената за покупка стока се доставя чрез куриер на посочения от Потребителя адрес за доставка, освен в неделя и официалните празници, когато поръчки не се доставят в срок от 1 до 3 работни дни от потвърждението на поръчката. Pinata.BG не носи отговорност за забавена пратка, причинена от куриерската фирма.

     При натоварване на куриерската мрежа е възможно забавяне на доставката, за което PINATA.BG ще Ви информира.

     Поръчки, направени след 16.00 ч. в работни дни, се обработват на следващия работен ден.

     Заявки, направени  в събота и неделя се обработват в понеделник.

     Продуктите се изпращат и доставят чрез куриерска фирма „СПИДИ” .

     Доставки с фиксиран час се заплащат допълнително съгласно тарифата на куриерската фирма.

     Доставки се извършват само на територията на България и само след потвърждение от страна на Потребителя.

При необходимост, представител на електронния магазин PINATA.BG се свързва по телефона с потребителя за потвърждение на поръчката и уточняване на детайли относно доставката.

     При сгрешени или липсващи продукти, грешката се поправя и съответните продукти се изпращат на същия или следващия работен ден, като разходите по доставката са  за сметка на PINATA.BG. Клиентът не заплаща нищо допълнително.

     При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

 

     ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА

 

     Стоката се предава на Потребителя или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента. При предаване на стоката Потребителят или третото лице подписват придружаващите я документи. В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес, или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, PINATA.BG се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по новата доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

     При получаване на доставката, проверете съдържанието на поръчката за съответствия на изпратената стока с подадената заявка. При констатирани нарушения във външния вид на стоката се обърнете към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

 

 

     ПРЕДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ, СЪПЪТСТВАЩИ СТОКАТА:

 

     При получаване на поръчаната стока Вие получавате касова бележка/ стокова разписка/ или фактура.

 

     ОТКАЗ ОТ СТОКАТА

 

       Според ЗЗП след получаване на поръчката имате право да върнете закупените стоки, ако те не са персонализирани продукти в срок от 14  дни от получаването им в случай, че те не са използвани, не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката).

Продуктите, които Pinata.bg предлага на своите клиенти, в по-голямата си част са стоки, изработени по поръчка или явно персонализирани. Те могат да бъдат върнати само при случаи, в които даден продукт не е изработен по дадените от клиента критерии. При потвърждение на поръчка, клиентът дава конкретни изисквания, създавайки собствен дизайн /снимка, лого, картинка, колаж, текст и др./ за изработка на персонализиран за него продукт, който не може в последствие да бъде предложен на друг потребител, по тази причина стоката не може да бъде върната и/или заменена.

Всички върнати пратки трябва да бъдат с опция Преглед, за да се уверим, че са спазени всички от гореописантие изисквания за връщане. В противен случай пратката ще бъде отказана.

Транспортните разходи за замяна, рекламация и/или връщане на пратка са за сметка на клиента, като изключение правят случаите, в които вина за доставяне на неправилен артикул има търговецът.

     PINATA.BG е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от поръчаните стоки, при условие, че са в горепосочения запазен търговски вид.

     Съгласно ЗЗП Потребителят е длъжен да съхранява получените от доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на горецитирания 14-дневен срок за отказ от поръчаните стоки.

  

 

      РЕКЛАМАЦИЯ

 

     Веднага след получаването на стоката, Потребителят следва да провери за евентуални несъответствията с договореното. В случай, че има несъответствия, Потребителят следва да направи рекламация в писмен вид за тях по реда на  Закона за защита на потребителите.   Поръчвайки продукт с определен цвят, който е идентифициран чрез номер или наименование на съответният специфичен цвят, Потребителят се съгласява с покупката му. Ако по някаква причина са не сте удовлетворени, моля свържете се с нас, или сверете цветовете със  сайта на производителя.  Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката. В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера, с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката и клиента. При такива обстоятелства важат условията за рекламация на пратки на съответната куриерска фирма.

 

 

 

     ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

 

     Потребителите, които поръчват стоки през електронния магазин www.pinata.bg, както и тези, които правят поръчка по телефона, имат право:

·      Да поръчват предлаганите продукти, или да ги откажат/предявят рекламация по установения ред, съгласно тези Общи условия и законодателството на Република България;

·      Да се информират относно своята поръчка;

·      Да получат с доставка  заявения продукт /продукти/, като доставката се извърши на посочения адрес за доставка, след заплащане на продажната цена по описания в настоящите „Общи условия” ред;

·      Да прегледат поръчаните от тях стоки при доставянето им от куриера, преди да ги заплатят;

·      Клиентът има право да откаже поръчка по всяко време.

 

          Потребителите са длъжни:

·       Да заплатят цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, съгласно  настоящите „Общи условия”;    

·       Да спазват правилата при ползване на предоставяните от “ФЪН ПРОДЖЕКТ” ЕООД  продукти и услуги;

·       Да не нарушават чужди права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др;

·       Да не извършват злоумишлени действия;

·       Да проверят дали съдържанието на пратката съответства поръчката, преди да заплатят цената. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка, последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.

 

 

 

     ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН PINATA.BG

 

     PINATA.BG не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.

     При предоставянето на информация, или съвет в този сайт, в описанието на продуктите, в ревюта и мнения, реклами или по друг начин, PINATA.BG може  да разчита на съвет от производителите.  

     PINATA.BG си запазва правото да променя цените, наименованията и описанията на стоките по всяко време, без да е необходимо да уведомява предварително своите потребители.

     Електронният магазин : www.pinata.bg има право:

·        Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация.

·        Да редактира съдържанието на уебсайта – като съществуващи цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др. по свое усмотрение и по всяко време без предупреждение. Новите условия влизат в сила в момента на публикуването им.

·        Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.

·        Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.

 

    Pinata.BG не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите поради възникнали технически грешки.

Pinata.BG няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

     Pinata.BG не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

 

     АВТОРСКО ПРАВО

     Цялото съдържание на сайта Pinata.bg - картини, текст, графики, символи, уеб графика, е-мейли и др. данни  са собственост на “Фън Проджект” ЕООД и неговите доставчици и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права и от законите относно интелектуална и промишлена собственост. Използването без съгласието на “Фън Проджект” ЕООД на всеки от изброените по-горе елементи се наказва съгласно действащото законодателство. Разрешава се използването на сайта Pinata.bg само в условията на настоящия документ.

 

     ЛИЧНИ ДАННИ

 

     Никой не може да види или редактира личната Ви информация, без да знае потребителското Ви име и парола. “Фън Проджект” ЕООД  се задължава да защитава предоставената от Вас информация. “Фън Проджект” ЕООД  не носи отговорност по отношение на действия,  извършвани  посредством предоставена невярна информация от потребител. Личните данни, записани при регистрацията на клиента, се считат за строго конфиденциални и никога няма да се предоставят на трети лица. Информацията ще се използва единствено и само за изпълнение на поръчката Ви.